Café Dravershof kleurt Oranje

PEPINGEN - In België mag het WK dan misschien wat minder leven door de afwezigheid van de Rode Duivels, in Nederland slaat de Oranjegekte wel in alle hevigheid toe. En af en toe steekt de voetbalpassie ook de grens over, zoals gisteren in café Dravershof, waar zowat vijftig supporters zagen hoe Nederland Sovakije versloeg in de achtste finales van het WK.

De Oranje supporters waren allemaal werknemers van Syngenta, die in ons land waren voor een werkbezoek. “Na een bezoek aan onze Belgische afdeling in Seneffe, hebben we in Bellingen een boerderij bezocht”, zegt Vera Reidinga van het bedrijf dat zich specialiseert in gewasbeschermingsmiddelen. “Omdat niemand van ons de wedstrijd wilde missen, zijn we op zoek gegaan naar een manier om samen te kijken.” Haar collega Brigitte Kater vult aan. “Dat hebben we in ons bedrijf bij de vorige wedstrijden ook gedaan, dus nu onze ploeg is doorgestoten willen we hen blijven aanmoedigen.”

Cafébaas Kris De Vroede van Dravershof vond het allemaal best. “Ze waren op zoek naar een café in de buurt met een groot scherm en genoeg plaats”, vertelt hij. “Toevallig kwamen ze bij mij terecht. Ik heb dan ook wat versiering te pakken gekregen van een Nederlandse kennis om de sfeer er helemaal in te brengen.”

 

Hoewel het allemaal erg snel moest gaan, was dat meer dan gelukt. “We zijn hier geweldig ontvangen”, zegt hevige supporter Hans. “De cafébaas heeft ons vlot van biertjes voorzien en de wedstrijd was fantastisch.” Vooral nadat de Nederlanders een eerst keer scoorde, groeide het vertrouwen van de supporters. Uiteindelijk won het Nederlands elftal met 2-1 en stootte zo door naar de kwartfinales. “Dat maakt de terugreis er alvast een stuk gezelliger op”, lacht Hans.

 

 

 

                


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?