Grootste politieactie ooit in Brussel

ANDERLECHT - De Federale Gerechtelijke Politie van Brussel heeft vanmorgen 88 huiszoekingen uitgevoerd in en rond Anderlecht. De politieactie, die met de inzet van 550 manschappen de grootste in de geschiedenis van de FGP Brussel is, was gericht tegen een bende die zich bezig hield met grootschalige drugshandel. Meer dan twintig personen werden opgepakt.

Kort na 5u deze ochtend viel de politie binnen in verschillende woningen in de buurt van het Lemmensplein in Anderlecht. “Sinds begin 2009 hadden we informatie over een criminele organisatie die zich bezig houdt met drugshandel en geen geweld schuwt om haar territorium te verdedigen”, zegt Glenn Audenaert, directeur van de Brusselse Federale Gerechtelijke Politie. “We arresteerden 24 personen, waarvan er tien ter beschikking gesteld van het parket. Een geldsom van 120.000 euro werd in beslag genomen, net zoals verschillende wagens van het merk Porsche en Audi.” 

Volgens Audenaert is dit slechts het tipje van de ijsberg. “Ik kan u verzekeren dat er in de toekomst nog dergelijke criminele organisaties uit de Brusselse agglomeratie zullen worden ontmanteld. Binnen twee tot drie jaar hebben we alles opgeruimd”, maakt de FGP-directeur zich sterk.

  

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?