Storm trekt door Pajottenland

HALLE - De brandweerkorpsen in onze regio hadden gisteren hun handen vol. Overal in het Pajottenland waaiden takken, bomen en elektriciteitspalen weg, maar niemand raakte gewond. In Halle moest het klimteam uitrukken, omdat een stelling dreigde neer te vallen.

Vooral de brandweerkorpsen van Halle en Asse kregen tientallen oproepen te verwerken. “Aan de kerk van Sint-Rochus vielen enkele stenen naar beneden”, vertelt luitenant Elmar De Geyter. “Niemand raakte gewond, maar een geparkeerde wagen raakte wel beschadigd.” De politie sloot om de omliggende straten af voor het verkeer en vroeg de buurtbewoners hun wagen te verzetten. In de Kopheiweg moest het klimteam een groot zeil van een stelling wegsnijden, omdat het gevaarte dreigde om te vallen. “In totaal hebben zes leden van het hoogteteam meegewerkt om het grote zeil los te snijden van de stelling. Het zeil ving veel wind, die de stelling deed wankelen.”

In de Meerstraat in Sint-Katherina-Lombeek vielen twee schoorsteenpijpen door de wind van een woning op een voertuig. Daarnaast kreeg het brandweerkorps van Asse ook een 40-tal oproepen voor weg gewaaide bomen en takken.

De Lennikse pompiers waren ook de hele namiddag de baan op. In de Hoevestraat in Oetingen viel de dakgoot van een woning naar beneden. In Pepingen lag een elektriciteitspaal op straat, maar die kon zonder problemen worden opgeruimd. In de Koekoekstraat in Gooik liep een kelder onder water, maar ook daar bleef de schade beperkt.

De Brusselse brandweer kreeg gisteren een vijftigtal oproepen, vooral voor weggewaaide takken en bomen. Verschillende interventieploegen moesten ook uitrukken voor wateroverlast, maar de schade viel al bij al goed mee. Her en der waren er hekken en signalisatieborden weggevlogen. De parken en bossen in de hoofdstad werden de hele dag afgesloten voor het publiek, net zoals de Lorrainedreef in het Zoniënwoud.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?