“Jongeren plezier laten beleven door zichzelf te zijn”

ASSE / MERCHTEM – De vereniging Bruisend Jong uit Asse organiseert ook dit jaar assertiviteitscursussen voor jongeren tussen 9 en 13 jaar in de gemeenschapslokalen van Brussegem. Hoofdbegeleidster Veerle Geerts heeft een jarenlange ervaring opgebouwd en schreef haar eigen cursus. “Ons doel is om kinderen plezier te laten beleven door gewoon zichzelf te zijn”, zegt ze.

Bruisend Jong is al een zevental jaar gevestigd in Asse, toch heeft de vereniging er tot nu toe relatief weinig bekendheid. “Dit komt grotendeels omdat onze cursus plaatsvindt in de gemeenschapslokalen van Brussegem”, zegt hoofdbegeleidster Veerle Geerts. “We kunnen niet naar Asse verhuizen omdat de huurprijzen van lokalen er voor onze vzw niet haalbaar zijn. We willen ons inschrijvingsprijs zo laag mogelijk houden om aan iedereen de kans te geven deel te nemen. Daarom geven ook al onze professionele begeleiders deze cursussen vrijwillig.”

De assertiviteitscursus van Bruisend Jong is zelf ontwikkeld door Veerle Geerts. “Wat bijzonder is aan ons project is dat wij niet uitgaan van bestaande leerinhouden, maar van onze eigen cursus die elke keer zodanig wordt bijgestuurd zodat elk kind afzonderlijk zijn of haar doelstellingen kan bereiken binnen een groepsgebeuren”, zegt ze. “Deze manier van werken heeft al vaak succes gehad, bij alle doelgroepen. Ook hoogbegaafde leerlingen vinden er hun ding, net zoals kinderen met emotionele- en gedragsproblemen, alsook het gewone doorsnee kind. Wij zijn er steevast van overtuigd dat elk kind baat heeft bij een uitermate positieve, ondersteunende en boeiende cursus. We hopen zo dat de kinderen plezier beleven door gewoon zichzelf te zijn.”

De cursus start op 27 februari en loop vervolgens vier weken lang op zaterdagnamiddag. Inschrijven kan via www.bruisendjong.be of 02/452 44 99. Op een aantal jaren tijd werden al meer dan honderd kinderen geholpen. (Foto Luc Gordts)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?