Autoalarm zorgt voor slapeloze nachten

ASSEAlbert De Munter is als bewoner van de Brusselsesteenweg in Walfergem wel wat lawaai gewoon, maar het alarm van een vlakbij geparkeerde bestelwagen maak hem en zijn vrouw al enkele weken waanhopig.

 

«Al acht weken lang gaat het alarm te pas en te onpas af», zegt hij. «Een vrachtwagen die iets te hard voorbijrijdt, of een wagen die te dicht in de buurt van de geparkeerde bestelwagen komt, kan al genoeg zijn om het gevoelige alarm in te schakelen. Dat het noodsignaal overdag af en toe loeit kan ons eigenlijk niet zo veel schelen, maar dat we er 's nachts al ettelijke keren door zijn gewekt gaat er echt wel over. We zijn immers niet meer van de jongsten, we slapen niet meer zo vast.»

 

Volgens Albert is de lokale politie al verschillende keren komen kijken. «De inspecteurs konden mij tot nu toe enkel zeggen dat de wagen van een firma langse de Werkhuizenkaai in Brussel is»; zegt hij. «Het schouwingsbewijs zou al een tijdje vervallen zijn, maar ze krijgen de eigenaar ervan blijkbaar niet te pakken. De agenten vertelden mij dan telkens dat ze voorlopig niets konden doen, omdat de bestelwagen niet geseind staat als gestolen. Het is voor ons momenteel wachten tot de batterij van het voertuig eindelijk leeg is.»

 

Daniel Noens, woordvoerder van de lokale politie AMOW, geeft Albert en de andere buurtbewoners alvast wat meer hoop op rustigere nachten. «We kunnen de eigenaar van de wagen in eerste instantie verbaliseren, maar daarmee is het probleem niet opgelost want niemand trekt zich blijkbaar iets van het voertuig aan,» zegt hij. «We zullen het probleem nu zo snel mogelijk oplossen door te wagen te aanzien als een verloren voorwerp, zo kunnen we het zonder problemen laten wegtakelen. We zijn alvast druk met de zaak bezig.»


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?