Papiercontainers omringd door hondenpoep

DILBEEK - Bij de papierslag van afgelopen weekend hebben de leden van scouts Alena al erg hun best moeten doen om niet in een hondendrol te stappen. De plek aan de Lambrechtslaan waar hun containers opgesteld staan wordt immers door heel wat wandelaars zonder schroom als hondentoilet gebruikt.

“Het was al geen leuke klus met het natte en koude weer”, zegt Bartel Kestemont, verantwoordelijke voor de papierslag van de scouts en voorzitter van de jeugdraad. “Door de regen was alles helemaal doorweekt, dozen scheuren kapot en het papier vliegt in het rond. Soms moesten we zelfs het natte papier, dat pap was geworden, van de grond peuteren. Gelukkig waren er ook mensen die het papier niet te vroeg hadden buitengezet of het stevig hadden ingepakt met tape. Dat maakt ons werk er een stuk comfortabeler op.”

Terug bij de containers waarin het papier wordt achtergelaten, wachtte de scouts een nog minder aangename verrassing. “De wegkant lag bezaaid met hondenpoep”, vertelt Bartel. “Door de wind vloog het papier overal in het rond en uiteraard kwam er een deel in die drollen terecht. Omdat we alles netjes willen achterlaten, betekent dat dat onze leden die er in de regen en kou met de hand moesten uitvissen. Terwijl we daar mee bezig waren, liet een voorbijganster haar hond gewoon zijn gevoeg doen op het papier dat we nog moesten opruimen. Dat vind ik schandalig. De buurtbewoners klagen al als er eens een papiertje achterblijft, hoewel wij er alles aan doen om proper te werken, maar zelf hebben ze blijkbaar heel wat minder respect voor hun omgeving en ons werk.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?