Gemeente doet gewaagde aankoop met nieuwe straatveegmachine

LINKEBEEK - De gemeente Linkebeek is van plan om een straatveegmachine aan te kopen. Een eerdere aankoop bleek niet zo succesvol.

Het gemeentebestuur kondigde tijdens de laatste gemeenteraad aan dat het een kleine straatveegmachine wil aankopen. Het prijskaartje bedraagt net geen 200.000 euro, waarvan wel iets minder dan de helft afkomstig van subsidies. ‘Op dit moment huren we een straatveegmachine, maar dat is niet ideaal. Het afgelopen jaar zijn er wat problemen mee geweest, en het was ook niet altijd mogelijk om op geregelde tijdstippen de straat te vegen’, klonk het bij monde van schepen Yves Ghequiere.

De gemeente hoopt alvast dat het meer geluk heeft met de nieuwe machine dan met het toestel dat het rond de eeuwwisseling had aangekocht. Die veegmachine had immers meermaals met technische mankementen en schade aan de motor af te rekenen, en was meer dan eens verschillende weken in herstelling. Daardoor moest voor het veegwerk af en toe een privé-onderneming onder de arm worden genomen, wat vanzelfsprekend voor een extra kost zorgde. Uiteindelijk weigerde de gemeente om de zoveelste herstellingsfactuur te betalen, en de firma kocht de machine voor een zacht prijsje terug.

De Nederlandstalige oppositiepartij LK2000 onthield zich bij de stemming over de nieuwe aankoop. ‘Vroeger werd huren als dé oplossing naar voren geschoven, nu lijkt een aankoop dan weer de beste optie’, merkte Eric Kirsch op. ‘Ik vraag me ook sterk af of er genoeg veegwerk is in de gemeente om een permanente aankoop te verantwoorden.’ Schepen Ghequiere was alvast overtuigd van wel. De schepen wees er ook op dat de betrokken firma een gratise opleiding zal geven aan aan twee gemeentearbeiders. Daar was oppositiepartij CAP alvast zeer blij. ‘Zo’n machine heeft immers blijkbaar de neiging om snel mankementen te verkomen.’


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?