Klacht bij arbeidsinspectie over koude bibliotheek

SINT-KATHERINA-LOMBEEK - De verwarming in de bibliotheek van Ternat geeft na een week bibberen opnieuw wat warmte. Volgens gemeenteraadslid Rony De Backer (Vlaams Belang) werd er door de gemeente pas ingegrepen na een klacht bij de arbeidsinspectie.

 “Vanochtend was het amper 11 graden  in het bibliotheekgebouw en vorige week dook det thermometer zelfs onder de 10graden”, zegt De Backer. “Het personeel had dit probleem al een week geleden aangekaart bij de gemeente, maar daar is blijkbaar tot deze namiddag nooit serieus op ingegaan. Ik was de toestand beu en ben dan met mijn klachten naar de arbeidsinspectie gestapt. Blijkbaar was dat het signaal voor de gemeente om eindelijk in te grijpen en deze mensen te verlossen uit deze barre werkomstandigheden. Een schande dat het zo lang heeft moeten duren”


Diensthoofd van de bibliotheek Christine De Mey bevestigt de problemen met de verwarming maar blijft voorzichtig. “Het is al een week bibberen en bijverwarmen met elektrische toestellen”, zegt ze. “De gemeente had blijkbaar wel al een paar keer een technieker langs gestuurd, maar die bleef nooit lang ter plaatse. De techniekers die deze middag langskwamen namen eindelijk de tijd om het probleem grondig te bestuderen en uiteindelijk te herstellen.”


Volgens Burgemeester Ronald Parys (LVB) is er bij Axima, het bedrijf dat instaat voor onderhoud en herstelling van de verwarming in de bibliotheek en De Ploter, ook met aandrang gevraagd om zo snel mogelijk voor tijdelijke bijkomende verwarmingselementen te zorgen. “Die ingrepen moeten er voor zorgen dat er in de bibliotheek altijd een aanvaardbare temperatuur heerst”, zegt hij. “We moeten er ook zo snel mogelijk voor zorgen dat de verwarmingsproblemen in de bib structureel opgelost worden.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?