Wie heeft hondje Loeki gezien?

SINT-KATHERINA-LOMBEEK - Loeki, de trouwe viervoeter van de familie Van Den Haute, is sinds maandag 21 december spoorloos verdwenen. De 7-jarige kruising tussen een Jack Russel en een Fox woonde nog maar drie maanden bij het gezin uit de Sibbekensveldstraat.

“Loeki was oorspronkelijk van mijn vader, maar die is onlangs overleden”, zegt Karla Van Schepdael. “Het diertje verdween rond de middag, net toen ik haar jasje had aangedaan om in de sneeuw te spelen. Via de garage liep ze de straat op naar een achterliggend veld, we liepen haar nog achter maar konden haar niet meer grijpen. Sindsdien is er geen spoor meer.”

Sinds de verdwijning zoekt Karla en haar gezin elke dag naar Loeki. “We kamden de buurt al meermaals uit op een teken van leven”, zegt Karla. “De politiediensten werden ook onmiddellijk gewaarschuwd en we flyerden zelfs al met strooibriefjes bij buurtbewoners en de lokale handelaars. Tot nu toe kregen we een tip van een man in Geraardsbergen die een hondje had gevonden die op Loeki leek. Even dachten we dat ze eindelijk gevonden was, maar al snel bleek dat het om een andere hond ging.”

Buurtbewoners of wandelaars die Loeki eventueel gezien of opgevangen hebben kunnen het jaar van het gezin Van Den Haute heel fijn laten starten. De familie is te bereiken op 02 582 79 46 en 0494 13 43 92. “Een goede tip zou een einde kunnen maken aan de slapeloze nachten”, zucht Karla. “Ik ben op korte tijd mijn papa en mijn zus verloren, dat we Loeki nu ook nog moeten missen weegt heel zwaar door.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?