“Grote tent als tijdelijke showroom”

GROOT-BIJGAARDENAlain Heremans, zaakvoerder van de Volkswagengarage Heremans, houdt er de moed in na de zware brand die de toonzaal in de Dansaertlaan zaterdagochtend volledig vernielde. Hij wil de zaak zo snel mogelijk heropstarten, al zal dat een heel jaar kunnen duren. In tussentijd wil hij op de parking containers en een grote tent als tijdelijke showroom plaatsen.

Het is al enkele dagen een aan- en aflopen van verschillende techniekers, verzekeringsmakelaars en brandexperten op en rond de site van garage Heremans langs de Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden. De totaal vernielde toonzaal en een vijftiental zwartgeblakerde wagens op de parking zijn een stille getuige van de verwoestende vlammenzee, toch blijft zaakvoerder Alain Heremans niet bij de pakken zitten. “Momenteel denken we aan niets anders dan de volledige zaak zo snel mogelijk heropstarten”, zegt hij. “Onze werkplaats is alvast open voor herstellingen en ook in het magazijn kan iedereen terecht voor wisselstukken. Met het oog op een tijdelijke toonzaal zijn we aan het rondkijken om containers en een grote tent op de parking te plaatsen.”

De heropbouw van de oorspronkelijke toonzaal kan volgens Heremans wel een heel jaar duren. “De staalconstructie van het gebouw is door de verschroeiende hitte volledig gesmolten, het pand zal dus tegen de grond moeten”, zegt Alain Heremans. “Maar eer dat kan moeten we de juiste vergunningen hebben en nog heel wat architecten en aannemers aanspreken. Daarnaast is het ook allereerst afwachten tot de verzekering het gebouw vrijgeeft. Om het totale kostenplaatje samen te stellen is het ook nog veel te vroeg. We staan er niet te veel bij stil en kunnen de moed niet laten zakken, die keuze hebben we gewoon niet.”

 

Over de vermoedelijke brandoorzaak, een storing in een gasbrander, is momenteel nog geen duidelijkheid. “De brandexpertise en tegenexpertise zijn pas gebeurd, maar het zou mij eigenlijk verbazen moest er ooit een exacte brandoorzaak worden gevonden”, zegt Heremans. “De brand was zo namelijk vernietigend dat er amper nog sporen terug te vinden zijn.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?