Buurtbewoners bezorgd na ongeluk over sluipverkeer vrachtwagens

HUIZINGEN - Het ongeluk vorige week in Huizingen, waarbij een vrachtwagen de gevel van een huis volledig vernietigde, heeft bij de buurtbewoners wat losgemaakt. Er rijden regelmatig zware vrachtwagens voorbij naar de industrieterreinen verder op. Toch neemt het vrachtverkeer volgens een aantal buren sinds enkele jaren nog toe.

Lucien Marcelis (59) woont al dertig jaar samen met zijn vrouw Rosa (58) in de Devillerstraat, iets verder dan de plaats waar het ongeluk dinsdag gebeurde. Zij gingen ook regelmatig een pint drinken in het café dat daar vroeger gevestigd was. “Wij hebben verschillende keren tegen mekaar gezegd: “Als er hier maar gene binnen komt gereden””, vertelt Lucien.

Bovendien neemt het vrachtverkeer in de Devillerstraat volgens Lucien toe en dat zorgt voor gevaarlijke situaties. “Onze straat is niet breed en vermits er ook bussen passeren, moeten de vrachtwagens regelmatig over het voetpad rijden. Dan scheren ze rakelings langs onze deur. Als mijn kleinkinderen naar buiten gaan, houd ik mijn hart vast”, vertelt Lucien Marcelis.

 

Een ander gevolg is dat de voetpaden er niet meer al te recht bijliggen en sinds kort is er ook een barst verschenen in de voorgevel van Luciens huis. “Vooral 's morgens vroeg worden we al eens uit ons bed gedaverd door een vrachtwagen en ook overdag en 's avonds is het hier nooit rustig.” Ook Pascal Payen (39) woont in de straat en erkent het probleem. “Er komen zelfs regelmatig vrachtwagens vast te zitten in het centrum van het dorp omdat ze niet verder kunnen. Dan moeten ze een heleboel manoeuvres doen om terug weg te geraken. Ook de hoge snelheid waaraan sommige voertuigen rijden, baart ons zorgen”, weet Pascal Payen te vertellen.

 

Lucien en Pascal vermoeden dat de GPS-systemen wel eens de oorzaak zou kunnen zijn. Bij het bedrijf Siemens, dat in de industriezone De Gijzeleer gevestigd is, is het probleem alleszins niet algemeen bekend. “Ik heb er nog niets over gehoord”, zegt woordvoerster Vera Janssens. Ook de andere bedrijven uit de buurt zijn niet op de hoogte.

 

Hugo Casaer (CD&V), de burgemeester van Beersel, ziet ook niet echt een probleem. “De Devillerstraat is een belangrijke verbindingsweg, ook voor bussen. Het is dus best mogelijk dat ook vrachtwagens die weg moeten nemen. Bovendien geldt in het centrum van Huizingen een tonnenbeperking en staat er bovenaan de Devillerstraat een wegwijzer die de vrachtwagens langs de Steenweg naar de industrieterreinen stuurt. Wie daar niet moet zijn, komt daar gewoon niet”, aldus Hugo Casaer.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?