‘Politie-informant’ veroordeeld voor mensensmokkel

BRUSSEL - Een zelfverklaarde politie-informant heeft van de Brusselse correctionele rechtbank vier jaar cel gekregen voor mensensmokkel. Ook Amandeep, Mandeep en Gobi Singh werden voor dezelfde feiten veroordeeld. Ze kregen respectievelijk 5 jaar en zes maanden, vier jaar en drie jaar cel. Het kwartet heeft verschillende Indiërs in Brussel opgevangen, alvorens ze naar Groot-Brittannië te laten verschepen.

 Amandeep Singh werd door de rechtbank aanzien als leider van de organisatie mensensmokkelaars. Zijn advocaat, Wouter Smet, vindt het jammer dat de grote man achter de schermen aan het gerecht ontsnapt. “In het onderzoek kwam de naam naar boven van een Indiër uit Groot-Brittannië. Dat is de man die alle touwtjes in handen heeft en de grote winst opstrijkt. Helaas werd hij niet vervolgd.”

De tweede man, Ahmed Dara, werd door het Hof van Beroep al twee keer veroordeeld voor mensensmokkel, met celstraffen van 12 en 40 maanden tot gevolg. Toch hield de man tijdens zijn proces vol dat hij als politie-informant werkte. “Hij zette de smokkeloperaties zelf op het getouw om zo aan informatie te geraken”, vertelde zijn advocate Mieke Thijssen. “De Antwerpse politie heeft echter nooit willen bevestigen dat hij een informant was.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?