Tomtom stuurt verkeerd in Scheestraat

LENNIK / SCHEPDAAL - Het navigatiesysteem van Tomtom stuurt mensen naar verkeerde adressen in de Scheestraat. Gasten van een gezin uit de Scheestraat werden door het navigatiesysteem enkele kilometer verder op naar de Kothemstraat in Schepdaal geleid. Lennik en Dilbeek hebben plannen om de straat her aan te leggen en nieuwe straatnamen te geven maar beide initiatieven slepen al enkele jaren aan.

De straat van 6 km lang vormt de grens tussen Lennik en Schepdaal. Aan de Lennikse kant draagt de weg de naam Scheestraat. Aan de Schepdaalse draagt de straat twee namen. Vanaf de grens met Wambeek heet de weg Galgestraat en verderop wordt het Kothemstraat.

Op een Lennikse gemeenteraad in 2006 werd voorgesteld om het deel van de weg tussen de Ninoofsesteenweg en Wambeek Galgestraat te noemen. Voor het andere deel werden nieuwe namen als korte Schapenstraat, Korte Cottemstraat, Korte Rosweg en Brouwerijstraat voorgesteld. Op een hoorzitting in 2006 rees er geen verzet tegen de naamswijzigingen. Vandaag draagt de grensstraat nog steeds dezelfde namen wat tot verwarring leidt bij de hulpdiensten en de navigatiesystemen.

Gemeenteraadslid Paul Schoukens (CD&V) vraagt dat de straatnaamwijziging eindelijk wordt doorgevoerd. Eerder vroeg hij op de gemeenteraad ook straatnaamwijzigingen voor de Luitenant Jacobsstraat en de Felix Van den Bosschestraat waarvan er stukken ten noorden en ten zuiden van de Ninoofsesteenweg liggen. “De hulpdiensten kunnen belangrijke minuten verliezen als ze eerst in het verkeerde stuk van de straat gaan zoeken”, zegt Schoukens.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?