Scouts klussen voor Nepalees weeshuis

TERNAT - De scouts van Ternat zetten gisteren hun beste beentje voor tijdens de goed doel dag. Het initiatief, dat meerdere geldopbrengende activiteiten omvatte, werd op poten gezet om een weeshuis in Nepal een financieel duwtje in de rug te geven. Enig liefdadigheidswerk is jeugdbewegingen niet vreemd, en dus werd het ook dit keer een succes.

De markt van Ternat was de plaats waar het gisteren gonsde van de scoutsactiviteit. De hele ploeg, leiding en jonge scoutsgangers, engageerden zich om zoveel mogelijk geld op te halen voor een Nepalees weeshuis. Na eerdere acties waarbij geld opgehaald werd voor Ternatse goede doelen, ging de scouts gisteren dus internationaal, en met goede redenen. “We hebben vorig jaar met vier leiders een reis naar Nepal gemaakt”, vertelt organisatrice Karolien Huylebroek. “Daar hebben we opgetrokken met twee Nepalezen die er een weeshuis mee op poten gezet hadden. Een mooi initiatief, maar het financiële plaatje kon beter. Daarom hebben wij besloten om geld in te zamelen voor het weeshuis. Iedereen was meteen voor en na enkele groepsvergaderingen kwamen we met het idee van een goed doel dag, waarvan de opbrengst integraal naar het weeshuis gaat”, besluit ze.

“Eerst en vooral hebben we dozen wafeltjes te koop aangeboden”, vult collega scoutsleider Io Verloes aan. “Daarnaast stonden onze leden klaar om vuile wagens onder handen te nemen in onze carwash. We hebben ook heel wat mensen op voorhand laten weten dat we vandaag een klusjesronde zouden doen. Mensen die een klein klusje te volbrengen hadden, konden hiervoor beroep doen op ons. Naast een openluchtbar, verkochten we ook ballonnen met naamkaartjes die aan het einde van de middag de lucht in gelaten werden. Wie het verst raakt met zijn of haar ballon, krijgt als prijs een gratis ontbijt,” legt Verloes uit.

De kindjes van de scouts hadden voorts ook heel wat kleren en schoolgerei opgehaald dat eveneens naar Nepal verscheept zal worden. Dankzij het grote sociale netwerk van de jeugdbeweging en de vele ouders die, mede dankzij het stralende weer, kwamen opdagen, werd de goed doel dag een succes.

Opbrengst

Na aftrek van alle kosten, hielden de scouts goed 2000 euro pure winst over aan de goed doel dag. Het geld zal via een speciaal aangemaakte rekening overgemaakt worden aan het weeshuis in Nepal. In totaal werden 400 dozen wafels verkocht aan 5 euro per stuk. Een extra 100 dozen die nog besteld waren, gaan de komende dagen de deur uit. Wie een ballon met naamkaartje wenste op te laten, betaalde daarvoor 2 euro. De carwash en de klusjes ten huize vielen onder de noemer ‘vrije gift’. Mensen mochten dus kiezen wat ze voor deze prestaties betaalden. Naast de aanzienlijke som van 2000 euro, zullen ook de ingezamelde schoolspullen en kleren verscheept worden naar Nepal.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?