Opnieuw inbraak bij Makady

GROOT-BIJGAARDEN - Dieven zijn zaterdagochtend in alle vroegte langs een dakkoepel binnen geslopen bij Makady, een bedrijf gespecialiseerd in groot- en kleinhandel van frituurproducten. De buit is nog niet gekend, maar het is niet de eerste keer dat dieven de zaak als doelwit kiezen. “Ik kan het nog amper bijhouden”, vertelt een aangeslagen zaakvoerder Peter De Meuter. “Op alle soorten manieren zijn wij al het slachtoffer geworden van misdadigers. Een personeelslid dat overvallen wordt op weg naar de bank, inbrekers en vier jaar geleden zelfs een gewapende overval. Twee weken geleden kwamen ze nog binnen, maar dat was waarschijnlijk een verkenningstocht voor deze diefstal.”

Nochtans spaart het bedrijf kosten nog moeite om de zaak te beveiligen. “Ons personeel zit achter kogelvrij glas, vergelijkbaar met dat bij een bank”, toont De Meuter. “Op de deur zit ook een cijfercode. Het hele gebouw is bovendien beveiligd met een alarm, dat bij deze inbraak ook is afgegaan.”

Het is voorlopig nog niet duidelijk wat de dieven dit weekend precies hebben kunnen meenemen. “Ze zochten duidelijk naar geld, waarschijnlijk omdat ze wisten dat de banken gesloten waren”, vermoedt de zaakvoerder. “Door het alarm en het razendsnel optreden van de politie hebben ze niet veel tijd gehad. Maar de schade die ze aan de deuren en de dakkoepel hebben aangericht is groot.”

Peter De Meuter plant alvast meer maatregelen om zijn zaak nog beter te beveiligen, maar die deelt hij natuurlijk liever niet. “Ik hoop in elk geval dat ik nooit oog in oog sta met een dief”, besluit hij. “Want ik weet niet wat ik dan zou doen.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?