Nieuwe sociale woningen

ANDERLECHT- Negen gezinnen konden begin deze maand intrekken in een pas gerenoveerd deel van het Melckmansgebouw in de wijk Het Rad. De vernieuwingswerken van de rest van het gebouw zullen tegen februari 2009 worden afgerond. In totaal zijn er dan dertig sociale wooneenheden beschikbaar.

In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staan er negenduizend gezinnen op de wachtlijst voor een sociale woning. Voor huishoudens met een bescheiden of een gemiddeld inkomen wordt het dan ook steeds moeilijker om een woonst te vinden voor een redelijke prijs. Om tegemoet te komen aan de vraag, voert de sociale woonmaatschappij Anderlechtse Haard regelmatig renovatiewerkzaamheden uit in haar woningpark. “Het appartementsgebouw Melckmans heeft net zo’n renovatieproject achter de rug”, vertelt Guy Vandecasteele, voorzitter van Anderlechtse Haard. “De eerste negen flats zijn afgewerkt en de nieuwe inwoners beginnen met verhuizen.”

“Het vijf verdiepingen tellende Malckmansgebouw dateert van begin jaren dertig”, zegt burgemeester Gaetan Van Goidsenhoven. “Oorspronkelijk waren er een zestigtal woningen in ondergebracht met hoofdzakelijk één kamer. De woningen die er nu in zitten zijn ruimer en beantwoorden meer aan de vraag naar meerkamerflats.”Omar Baroudi is een van de nieuwe bewoners van het gebouw in de Mensenrechtenlaan. “Wij zijn begin deze maand verhuisd”, vertelt hij. “Ik woon hier nu samen met mijn vrouw en twee kinderen. We zijn heel blij dat we hier nu wonen, we zitten hier goed.”

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?