Levensfotograaf Miel Verhasselt plots overleden

SINT-MARTENS-BODEGEM - Bekende dorpsfiguur en gerenommeerd internationaal fotograaf Miel Verhasselt is donderdagmiddag onverwacht overleden. Miel werd 58 jaar oud en zal in Bodegem vooral herinnerd worden als de man die bijna elke inwoner op de gevoelige plaat vastlegde. De laatste jaren werkte hij vooral aan internationale opdrachten, maar zijn hart en thuis lagen altijd in Bodegem. “Miel bleef altijd bescheiden, iedereen kon op hem rekenen”, aldus zijn broer Piet Verhasselt.

Het plotse overlijden van Miel komt hard aan in de hechte Bodegemse gemeenschap. Bijna iedereen kende de goedlachse man met zijn camera omdat hij jarenlang alle trouw- , communie en belangrijke Chiromomenten uit het dorp fotografeerde.

Vermoedelijk is hij overleden ten gevolge van hartproblemen.“Hij voelde zich de laatste dagen niet goed in zijn vel”, weet Roger Verlie, met wie Miel een hechte vriendschapsband had. “Ik weet dat hij onlangs een afspraak maakte met een cardioloog, maar daar is hij jammer genoeg nooit op tijd geraakt. Zijn zoon vond hem donderdagmiddag rond 15u in zijn fotoatelier. Juist daar, de plek waar Miel soms dagenlang non-stop werkte.”

Piet Verhasselt is fier op wat zijn broer bereikt heeft in het leven, vooral de manier waarop. “Miel zag er dan misschien uit als een beer, hij was eigenlijk zeer bescheiden,” vertelt Piet. “Miel was volgens mij op vlak van fotografie één van de grotere in Vlaanderen, maar dat merkte je niet aan zijn levensstijl. Want met welke grote opdracht hij ook bezig was, als de plaatselijke Chiro of de heemkring hem iets vroeg, maakte hij met veel plezier alle tijd vrij.”

Niet alleen in de Bodegemse gemeenschap laat Miel een grote leemte achter, ook de kunstwereld is één van zijn toppers kwijt. Miel werkte in zijn carrière vijftien jaar intensief samen met kunstenaar Jan De Cock, enkele gezamelijke werken staan permanent tentoongesteld in het gerenommeerde “Museum Of Modern Arts” in New York. “Miel kon de wereld fotograferen zoals niemand anders dat ooit kon, en zal kunnen”, vertelt een aangeslagen Jan De Cock. “We werkten net aan een expositie voor in Bozar in Brussel, als eerbetoon wil ik ze afwerken. Een zware dobber zonder Miel, maar ik nodig iedereen alvast uit om vanaf 18 juni 2009 een kijkje te komen nemen naar het werk van een bijzonder vakman met een uitzonderlijke scholing.”

Miel laat twee kinderen en twee kleinkinderen achter. De uitvaartplechtigheid gaat op zaterdag 15 november om 10u door in de kerk van Sint-Martens-Bodegem.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?