Eindejaarsreeks: Het mooiste dorp blijft Lombeek

ONZE-LIEVE-VROUW-LOMBEEK - Het anders zo rustige Pajotse Lombeek stond het afgelopen voorjaar helemaal op zijn kop voor de verkiezing van Het Mooiste Dorp van Vlaanderen. Als vertegenwoordiger van de provincie Vlaams-Brabant zette een groep vrijwilligers alles op alles om de titel binnen te halen.

“Dat allemaal zien groeien was een bijzondere ervaring”, blikt Gilbert Van Laethem, een van de sterkhouders van de actie terug. “Alle verenigingen die normaal vooral met hun eigen werking bezig waren, leerden elkaar beter kennen en werkten samen aan één doel.” Sommige initiatieven zullen zelfs een vervolg krijgen. “Het project Kunst in de tuin komt waarschijnlijk om de twee jaar terug”, legt Van Laethem uit. “Ook de kerk zal opnieuw meer worden opgesteld omdat daar toch wel veel interesse voor was. Met het gerestaureerde orgel komen er ook wat concerten aan.” De initiatiefnemers willen in januari nog een dvd uitbrengen met de mooiste momenten van de actie. Daar wordt nu hard aan gemonteerd.

Toch was er ook een minder moment in de wedstrijd. “Dat we beschuldigd werden van oneerlijk spel door met een computer stemmen in te schrijven was natuurlijk een serieuze domper op de feestvreugde”, geeft Gilbert toe. “Maar ook die werd samen verwerkt aan de toog, ook nu blikken we er nog geregeld op terug.”

Ook op persoonlijk vlak was 2008 voor Gilbert een goed jaar. “Onze tweede kleinzoon is geboren”, lacht hij. “Daarbij verbleken alle computerproblemen.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?